PVC

Wij produceren en plaatsen uitsluitend PVC ramen, (hef)schuiframen, deuren en vleugelpoorten van het merk Schüco

Wat je wel en niet mag doen bij het onderhoud jan je PVC ramen en deuren.

Kunststof raamprofielen bezitten een geringe elektrostatische lading waardoor ze weinig stofdeeltjes aantrekken.  Daarom is het voldoende om de ramen en deuren regelmatig te wassen met water en zeep.

Voorwerpen met een scherpe kant (messen, metalen spatels,) staalwol, de harde kant van een huishoudsponsje; deze kunnen het oppervlak van uw ramen/deuren voorgoed beschadigen.

Nakijken en insmeren van de dichtingen.  Wrijf alle dichtingen (indien u kiest voor profielen met middendichtingen) in met een vetstift of met vaseline.  Zo blijven ze soepel en kleven ze niet samen.

Agressieve reinigings- of oplosmiddelen zoals aceton en chloorhoudende reinigers, leiden eveneens tot blijvende beschadigingen van het venster- of deuroppervlak.

Slechts weinig onderdelen van het Schüco beslag vragen om onderhoud.  Niettemin kan een druppeltje (zuurvrije) olie of een beetje (zuurvrij) vet nooit kwaad: ze houden het mechanisme van het beslag lichtlopend en zorgen voor een duurzaam bedieningscomfort.

Schilder nooit de PVC profielen van je ramen en deuren, dit zal de PVC onherroepelijk beschadigen. Denk dus goed na over de kleur die je zal kiezen.